Jul 222011
 

Folkets kamp mod overmagten visualiseres smukt fra TV2’s nyhedshelikopter

Beslutningen er taget: Østerild og Hjardemål Klitplantager skal fældes for enhver pris, så Vestas og Siemens kan få deres testcenter for havvindmøller.

Se optagelserne fra TV2’s nyhedshelikopter af Den Himmelske Freds Plads i Østerild, hvor fredelige demonstranter stopper Naturstyrelsens skovrydnings-maskiner.

Og miljøministeren har travlt, for hun har lovet Vestas og Siemens at rydde fredskoven i et af de største naturområder i verdens skovfattigste og mest intensivt dyrkede land, så de første testvindmøller på en kvart kilometers højde kan etableres allerede den 31. marts 2012.

Naturstyrelsen siger, at Østerild og Hjardemål skal ryddes inden 1. august 2011.

EU vurderer i øjeblikket sagen, bla. på baggrund af klage fra Danmarks Naturfredningsforening, og ventes at tage stilling i løbet af juli.

Den 11. august afgør Vestre Landsret om en civil retssag mod Miljøministeriet tillades (sagsøgerne har allerede fået bevilliget fri process).

Spørgsmål:
- Hvilke studehandler har Socialdemokraterne og SF indgået for at støtte den første fredskovrydning i 200 år?
- Hvilke andre grunde end vindmølleindustriens interesser er der for ikke at vente på EU og retssagsafgørelser?
- Hvorfor vil 3F tillade deres arbejdere at arbejde under politibeskyttelse?
- Hvor er den solidaritet, 3F normalt hævder?
– Hvorfor rydde sparsom natur i et land, hvor næsten 60% af arealet er opdyrket landbrugsjord?

 Leave a Reply

(påkrævet)

(påkrævet)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>